Spring til indhold

8. klasse

UU-vejledning i 8. klasse.

Til at hjælpe dig med at få viden om uddannelsessystemet og til at udfordre dig i dine tanker om din fremtid, kommer din UU-vejleder i klassen og giver kollektiv vejledning.


I den kollektive vejledning vil du møde nogle aktiviteter, som skal være med til at forberede dit valg af ungdomsuddannelse efter 9. eller 10. klasse.


Du får mulighed for at stille en masse spørgsmål, og du kommer til at høre om bl.a.:

 

 

INTROKURSER

 

I 8. klasse skal alle folkeskolens og ungdomsskolens elever på introduktionskursus til mindst en erhvervsuddannelse eller en erhvervsgymnasial ungdomsuddannelse.
 

Derudover kan der være introduktionskurser til almen gymnasial ungdomsuddannelse. Det skal være med til at give dig et godt grundlag for at vælge ungdomsuddannelse. I andre skoleformer bestemmer skolens leder, om eleverne skal deltage i introduktionskurser.

 

Ved besøget deltager du i undervisning og vejledning på uddannelsesstedet og får indblik i hverdagen og i, hvilke krav der stilles på en ungdomsuddannelse.

 

De obligatoriske introduktionskurser varer fem skoledage samlet eller spredt hen over skoleåret. Ofte består introduktionskurset af forløb på to forskellige ungdomsuddannelser. (Kilde: ug.dk)

 

 

Du kan finde skemaer til forberedelse og efterbehandling af introkurser her.


Forløbet for forberedelse og efterbehandling ligger på MinUddannelse.

 

 

Nedenfor kan du se en video om introkurserne.

 

Du skal være opmærksom på, at video-streams kan sætte en eller flere cookies på din computer, når du trykker på afspil video. Læs mere om cookies

 

  

 

UUO
  • Slotsgade 5, 2. sal
  • 5000 Odense C
  • CVR-nummer: 35209115
  • Telefon: 65 51 51 20
Logo UUO 2360 x 720